preskoči na sadržaj

Osnovna škola Rečica

 > Naslovnica
vijesti

OŠ Rečica ove šk. g. (2021./2022.) uključila se u UNICEF-ov program "Škole za Afriku"

Autor: Svjetlana Basara, 30. 11. 2021. 13:41

 [više]

Pokus radionica

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 24. 11. 2021. 10:39

Na satu prirode i društva učenici 3.r. ušli su u svijet istraživanja i pokusa. Što je pokus i kako se izvodi demonstrirala im je predmetna učiteljica kemije, gđa. Blaženka Mravunac. Učenici su upoznati s mjerama opreza pri izvođenju pokusa, postupcima za uspješno izvođenje pokusa te samim pokusom. Učiteljica je izvela pokus „Dokazivanje ugljikovog dioksida reakcijom sode bikarbone i octa.“ Učenici su sa zanimanjem pratili izvođenje pokusa, asistirali i uživali u istraživanju. Do zaključaka  su došli interakcijom učenja i zabave. Nastava prirode i društva obogaćena je jednim novim iskustvom.

 

 [više]

30. obljetnica stradanja Vukovara i Škabrnje

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 17. 11. 2021. 16:01

Učenici naše škole i ove su se godine aktivno uključili u obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Svi učenici i učitelji sudjelovali su u paljenju lampaša kod Križa u spomen žrtvama Vukovara. Učiteljica povijesti Ankica Bastijančić je učenicima govorila o teškim trenucima koje su Vukovarčani proživljavali prije trideset godina. Svim poginulim, nestalim i umrlim vukovarskim braniteljima i civilima odana je počast minutom šutnje.

Dijana Perišin, ravnateljica

 

 

 [više]

20. GODINA UČENIČKE ZADRUGE IVANČICA

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 29. 11. 2021. 09:41

U četvtrtak, 25.11.2021. godine svečano smo obilježili 20. godina Učeničke zadruge Ivančica. Prisjetili smo se samih početaka rada učeničke zadruge i prvog javnog nastupa na tradicionalnoj izložbi „Rečički vez i pisanice“ u organizaciji gosp. Josipa Žunca. Iste godine učenička zadruga sudjelovala je na županijskoj smotri u Karlovcu i od tada se svake godine predstavljamo na županijskim i državnim smotrama.  Prepoznatljivi znak Rečice i naše zadruge je motiv divlje ruže koji je neizostavni dio ženske i muške rečičke nošnje. Našoj svečanosti pridružili su se važni i dragi nam gosti, pročelnica Draženka Sila Ljubenko, župnik vlč. Lovro Zapletić i predstavnici lokalne zajednice.

 Dijana Perišin, ravnateljica

 [više]

I ove godine Dabar u našoj školi

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 19. 11. 2021. 12:23

 

Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem u njoj želimo učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.

Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga “Suradnici u učenju”, Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku CARNET-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 Prvo natjecanje Dabar u Hrvatskoj održano je u studenom 2016. s 5624 sudionika. Već sljedeće godine interes za sudjelovanjem u natjecanju je pokazalo više od 430 škola a sudjelovalo je 15247  učenika u svih 5 kategorija. 2019. godinu obilježili smo s 24769 natjecatelja, a 2020. s 36 491 sudionikom. 

Izvor: https://ucitelji.hr/dabar/ 

U našoj školi sudjelovali su učenici matične i područne škole Šišljavić od 2.-8. razreda. Uključeni su učenici koji pohađaju izbornu i obaveznu nastavu informatike. Ove godine se uključilo ukupno 37 učenika. 

 [više]

Mjesec hrvatske knjige - 3. dio: druženje s ilustratorom

Autor: Svjetlana Basara, 15. 11. 2021. 12:23

U posljednjem danu Mjeseca hrvatske knjige upoznajte se s likom i djelom karlovačkoga svestranog samoukog umjetnika Marija Šimića (pod "više").

 

 

 

 [više]

Poziv na online skup- Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 15. 11. 2021. 07:51

U prilogu je poziv na skup.

 [više]

Mjesec hrvatske knjige - 2. dio: virtualni susret s ilustratorom

Autor: Svjetlana Basara, 11. 11. 2021. 13:50

U završnici ovogodišnjega MHK-a naša školska knjižnica upoznat će vas s dvojicom osebujnih ilustratora. Pitate li se zašto ovoga puta s ilustratorima, a ne s piscima? Odgovor je jednostavan: za dobru knjigu ili slikovnicu nije dovoljna samo dobra priča, vrlo je važna i kvalitetna ilustracija. Osim toga, mnogi ilustratori u cijelosti grafički i likovno oblikuju pojedinačne knjige ili slikovnice kako bi nama, kao čitateljima, bile ne samo književna nego i likovna poslastica. Stoga u nastavku upoznajte akademskoga slikara grafičara Danijela Srdareva.

 

 [više]

Sudjelovanje u EU Coode Week

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 4. 11. 2021. 09:54

I ove godine je naša škola sudjelovala u Europskom tjednu programiranja EU Code Week od 9.-24.2021kroz razne radionice na satu informatike. Europski tjedan programiranja društvena je incijativa kojom se slavi kreativnost, rješavanje problema i suradnja kroz programiranje i ostale tehnološke aktivnosti.

Učenje programiranja nam pomaže da shvatimo svijet oko sebe koji se brzo mijenja, proširimo svoje razumijevanje o tome kako funkcionira tehnologija te da u najranijoj dobi razvijemo vještine i sposobnosti kako bi bili inovativni

 

 [više]

eTwinning projekt AUTHENTIC CODING osvojio Europsku i Nacionalnu oznaka kvalitete

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 4. 11. 2021. 09:22

Prošle školske godine,2020/2021 učenici Andrej Krašić Kosić, Martin Grdina, Tara Mravunac, Maksim Ambrožić i Josip Marciuš, te učiteljica engleskog jezika sudjelovali su u eTwinning projektu Authentic Coding.

Dana 28.10.2021. postali smo ponosni nosioci Europske oznake kvalitete za izvrsnost sudjelovanja na projektu Authentic Coding, koji nam je potvrda da je rad učitelja, učenika i cijele škole prepoznat na visokoj europskoj razini.

Kako bismo sudjelovali u dodjeli Europske oznake kvalitete trebali smo najprije dobiti Nacionalnu oznaku kvalitete.

Nacionalna oznaka kvalitete dodjeljuje se učiteljima i učenicima koji su surađivali na izvrsnim eTwinningovim projektima i znači da je projekt dosegnuo određenu razinu kvalitete u njihovoj zemlji. 

 [više]

Odluka o načinu izvođenja nastave u školama za područje Karlovačke županije od 28.10.2021. godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 29. 10. 2021. 10:56

ODLUKA 

Ovom se Odlukom utvrduje način izvodenja nastave u svim osnovnim i srednjim školama na području Karlovačke županije prema Modelu C uvodno citiranih Modela i preporuka — nastava na daljinu.

lsto se, zbog specifičnosti nastavnog procesa (individualna nastava), primjenjuje na učenike Glazbene škole Karlovac i na škole stranih jezika.

Utvrdeno iz točke I. primjenjuje se za dane 04. i 05. studeni 2021. godine.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u Glasniku Karlovačke županije.

 [više]

Šahovska ekipa

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 28. 10. 2021. 07:38

Naša pomlađena šahovska ekipa u sastavu: Vilim (5.razred), Fran i Julijan (6.razred) pod iskusnim vodstvom osmaša Stjepana je u četvrtak 21.10. osvojila 3.mjesto i brončanu medalju na županijskom prvenstvu osnovnih škola. Čestitamo perspektivnim šahistima i zahvaljujemo roditeljima na usluzi prijevoza na natjecanje.

 

 [više]

Mjesec školskih knjižnica i Mjesec hrvatske knjige - 1. dio

Autor: Svjetlana Basara, 26. 10. 2021. 13:10

Petak, 22. listopada, bio je velik dan za našu školsku knjižnicu: prvašići su postali njezinim članovima i posudili svoje prve knjige!

smiley

 

 

 [više]

Dan kruha

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 21. 10. 2021. 07:46

Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježen je prigodnim programom te izložbom kruha i kolača. Recitacijom i pjesmom uveličana je svečanost, a učenica 8.r. Karmela Čujko demonstrirala je izradu kruha. Vjeroučitelj Vedran Kormoš blagoslovio je krušne proizvode, zahvalio majkama i bakama koje su uložile svoj trud i vrijeme u izradu prekrasnih i ukusnih kolača. Uz blagoslov, molitvu i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni.

  

 [više]

Dan kravate

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 19. 10. 2021. 10:49

Od  2003. godine na dan 18. listopada obilježava se  Dan kravate. Dan kravate ne slavi se samo u Hrvatskoj, domovini kravate, već i izvan granica Hrvatske. Japan, Egipat, Italija i Njemačka samo su neke od zemalja koje svake godine obilježavaju Dan kravate.

I učenici i djelatnici naše škole su se pridružili obilježavanju ovog dana i razveselili smo se gledajući obične i neobične, papirnate, platnene, svilene i ostale kreacije kravata .

 [više]

Mjesec hrvatske knjige u našemu gradu

Autor: Svjetlana Basara, 15. 10. 2021. 12:34

Danas je 15. listopada i počeo je Mjesec hrvatske knjige (MHK). Što sve nudi naša Gradska knjižnica, pogledajte na mrežnoj stranici Knjižnice, u kratkom pregledu programa ili u programskoj knjižici.

Pronađite nešto za sebe i pohrvajte se s knjigom omiljenog vam (hrvatskoga) autora!

laugh

 

 [više]

Kviz za učenike od 5. do 8. r. u okviru Mjeseca hrvatske knjige

Autor: Svjetlana Basara, 14. 10. 2021. 11:29

Mjesec hrvatske knjige (MHK) započinje ovoga petka, 15. listopada.  U okviru Godine čitanja naglasak je na hrvatskim autorima, odnosno hrvatskoj knjizi. Stoga ovogodišnja tema MHK-a glasi „Hrvatski autori u Godini čitanja“, a moto „Ajmo hrvati se s knjigom“! Riječ „hrvati“ asocira na hrvatsku književnost, ali i na šaljiv način nastoji poticati pojedince da se uhvate ukoštac s knjigom i čitanjem.

Kao i svake godine učenici od 5. do 8. r. mogu rješavati Nacionalni kviz za poticanje čitanja. Ovogodišnjim se kvizom, pod nazivom „Šest autora traži čitatelja“, predstavlja 6 hrvatskih autora – 3 pisca i 3 ilustratora u 3 knjige različitih žanrova, a osmišljen je da svako pitanje sadrži poveznicu u kojoj se krije točan odgovor. Kviz se može rješavati do 22. listopada na ovoj poveznici, a na njoj se mogu pronaći obavijesti o nagradama i izvlačenju pobjednika. Sretno!

 

 [više]

Manifestacija Hrvatska volontira - Volonterski centar Kupa

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 13. 10. 2021. 09:49

U našoj školi je provedena edukacija o volonterstvu sa učenicima. Kratka radionica prilagođena učenicima s teroijom kroz igru, a s ciljem kako bi bili bolje upoznati s volontiranjem i prilikama koje volontiranjem mogu ostvarit, kako i osobnu dobrobit i zadovoljstvo koje iz toga proizlazi (pomaganje drugima, rad za zajednicu i sl.). 

 

1.) Općenito o volontiranju u sklopu manifestacije Hrvatska volontira: 
 
2.) Potvrde o kompetencijama: 

 

 [više]

Dani kruha u Šišljaviću

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 12. 10. 2021. 09:49

U ponedjeljak 11.10.2021.godine u PŠ Šišljavić učenici i učiteljica Snježana Zorbas prigodnom priredbom i izložbom obilježili su Dane kruha-dane zahvalnosti za plodove zemlje. Iako je mali broj učenika pjevalo se, plesalo, glumilo i recitiralo.

 [više]

MAT liga

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 8. 10. 2021. 08:54

U školskoj godini 2021./2022. OŠ Rečica se uključila u MAT ligu, matematičko natjecanje za učenike OŠ I SŠ.  MAT liga je ekipno natjecanje nastalo sa željom popularizacije matematike, veće motivacije učenika i mentora te poticanje zajedništva i timskog rada. Organizator natjecanja je MAT, obrt za poduku, vlasnice Maje Zelić.

                Natjecanje se odvija u parovima. Par se sastoji od dva učenika iste generacije. Trajanje natjecanja je 60 minuta i zadaci su na zaokruživanje. Provodi se kroz 4 kola tijekom školske godine (jesensko, zimsko, proljetno i ljetno).

Na jesenskom kolu 7.10 .2021. sudjelovali su sljedeći učenici:

2.r. A. Pranjić i F. Fudurić

3.r. G. Padežanin i P. Žeger

5.r. L. Bažulj i  V. Kranjčec

8.r. S. Zlatarić i L. Živko

 

  

  

 [više]

Dan učitelja

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 6. 10. 2021. 12:17

Učenici 1.r. obilježili su Dan učitelja. Na satu Hrvatskog jezika učiteljica im je pročitala pjesmu Učitelj Josipa Prudeusa. Razgovarali su o tome kakav je učitelj iz pjesme, kakva je njihova učiteljica te kakav učitelj mora biti. Na satu Likovne kulture crtali su svoju učiteljicu. 

 

 

 [više]

30 godina od velikog napada na Karlovac i Duga Resu

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 6. 10. 2021. 09:21

4. listopada prigodnom izložbom obilježili smo 30 godina od napada na Karlovac i Duga Resu. Taj dan nikada nećemo zaboraviti. Karlovac je žestoko napadnut iz srpskih uporišta i prijetila mu je opasnost da padne u ruke agresora. Napad je trajao tri dana bez prestanka, a tom prilikom ubijeno je 136 branitelja i stanovnika Karlovca. Grad su branile dvije nepotpune bojne 110. brigade, samostalna satnija dragovoljaca "Cobre" iz Novog Zagreba, karlovačka policija i 2. gardijska brigada.

 

      

 [više]

Terenska nastava

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 5. 10. 2021. 11:25

U petak, 1. listopada 2021., nakon dugog vremena učenici predmetne nastave naše škole u pratnji svojih učitelja išli su na terensku nastavu u Dugu Resu i na Vinicu. Učenici su sudjelovali u radionicama koje su za njih organizirali Odred izviđača Spider i Klub za podvodne aktivnosti Vodomar. Učili su vezati čvorove, sklopiti i rastaviti šator te zakon u prirodi, palili su logorsku vatru i učili o potrebi očuvanja korita, flore i faune naših rijeka. U pratnji izviđača zaputi su se pješice na Vinicu gdje su aktivno provodili vrijeme učeći o ponašanju na brdima i planinama, a ugodno proveden dan završili su uživanjem u kuhanom grahu kojeg je za njih pripremila naša kuharica. Ugodno proveden dan završili su igrajući nogomet, pjesmom i plesom.

Zahvaljujemo svim sudionicima terenske nastave na ugodnom društvu, znanju i zabavi koje su nam pružili.

 [više]

Prometna edukacija

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 28. 9. 2021. 10:57

Učenici 1. i 2. razreda sudjelovali su  prometnoj
edukaciji koju svake godine organizira Policijska uprava
karlovačka. Prometni policajac Dražen Rakuša upoznao je 
učenike s pravilima ponašanja u prometu. Uručio im je
reflkektirajuće kabanice i prsluke.
 [više]

EUROPEAN DAY OF LANGUAGES 2021. (Europski dan jezika) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 28. 9. 2021. 08:38

Europski dan jezika je inicijativa Vijeća Europe i Europske komisije i obilježava se svake se godine 26. rujna.

Glavni ciljevi Europskog dana jezika su:

 

• podizati svijest o važnosti učenja jezika

 

• promovirati bogatu jezičnu i kulturnu raznolikost koja postoji u Europi

 

• poticati cjeloživotno učenje jezika u školi i izvan nje.

U projektu su sudjelovali učenici 6. i 8.r koji na satu engleskog i njemačkog jezika  imali zadatak odraditi neke izazove. Zadatci koji su bili ''višejezični'' morali su se obavezno odraditi na engleskom ili njemačkom jeziku i jeziku po vlastitom izboru.

Učenici 6. razreda su imali odabranih 10 izazova koje su morali odraditi (Brojati do 10 na 3 strana jezika, Napisati omiljenu boju/sport/ životinju na 3 različita jezika, Zapisati 3 omiljene riječi na stranom jeziku, Pozdraviti nekog sa BOK na 3 različita jezika….).

Učenici 8. razreda imali su zadatak odraditi 20 izazova od ponuđenih 50 prema vlastitoj želji i odabiru. Kao rezultat odrađenih izazova učenici su izradili plakat sa sadržajima koje su napisali.

Pod "više" je brošura i ostale fotografije!

 

 [više]

Terenska nastava Ogulin

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 14. 9. 2021. 12:31

Učenici razredne nastave imali su svoju prvu terensku nastavu u Ogulin. Putovali su vlakom i posjetili Ivaninu kuću bajke. Sudjelovali su aktivno u radionicama na otvorenom, gledali animirani film Šegrt Hlapić, predstavu Velika mana malih ekrana i Čaroliju za velike i male, mađioničara Luke Vidovića. Obišli su staru jezgru grada Ogulina i Đulin ponor. Vratili su se puni dojmova, novog znanja i lijepih uspomena.

 [više]

OBILJEŽILI SMO HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN (HOD)

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 14. 9. 2021. 10:26

Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom (HOD) posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna. Promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću svih dobnih skupina. Učesnici nose bijele majice „zastava prijateljstva“ jer je bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova kao simbol fair playa, prijateljstva i mira. Širimo poruku: „Budite aktivni!!!“

 

 [više]

Obilježavanje olimpijskog dana

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 14. 9. 2021. 09:07

Učenici 3. razreda obilježili su hrvatski olimpijski dan crtežima najdražih sportova.

 [više]

Održano predavanje "Prezaštitnički roditelj“

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 9. 9. 2021. 11:30

Na roditeljskom  sastanku 08.09.2021. godine organizirali smo predavanje „Prezaštitnički roditelj“ magistre socijalne pedagogije Sonje Jarebice i predsjednice udruge „Ti si OK“. Sonja Jarebica je svoj rad usmjerila  na sprječavanje i ublažavanje socijalnih problema djece i mladih, djelujući u smjeru poticanja pozitivnih promjena u ponašanju i uvjetima koji određuju i razvijaju se. Nadam se da je svojim savjetima i iskustvom pomogla roditeljima u budućem odgoju djece. Mi se veselimo njezinom sljedećem predavanju „Učenik, učitelj, roditelj kao tim“ namijenjen učiteljima i stručnim suradnicima.

                                             Dijana Perišin, ravnateljica

 [više]

Besplatna knjižica o glagoljici povodom Međunarodnoga dana pismenosti (8. rujna 2021.)

Autor: Svjetlana Basara, 7. 9. 2021. 13:07

Povodom Međunarodnoga dana pismenosti, koji se po odluci UNESCO-a obilježava svake godine 8. rujna, Staroslavenski institut svima zainteresiranima daruje besplatnu knjižicu o glagoljici. Knjižica (u PDF-formatu) moći će se besplatno preuzeti na računalo, tablet ili pametni telefon s mrežne stranice Staroslavenskoga instituta isključivo 8. rujna 2021. (0:00 do 23:59 h).

Poveznica će vrijediti samo taj dan, stoga nemojte propustiti preuzeti svoj primjerak!

smiley

 

 [više]

Priredba dobrodošlice

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 7. 9. 2021. 12:18

Svečanim, prigodnim programom prvašiće su dočekali učenici od drugog do četvrtog razreda i učiteljice razredne nastave. Prvašiće i njihove roditelje pozdravila je ravnateljica Dijana Perišin i zaželjela im sretan početak školovanja. Priredba je organizirana poštujući mjere sprječavanja širenja epidemije COVID-19.

 

 

 

    

 [više]

Odlazak u mirovinu naše drage kolegice Milke Mandić

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 7. 9. 2021. 11:27

Poneseni emocijama u mirovinu smo ispratili nastavnicu povijesti i geografije Milku Mandić. U našoj Školi radila je 36 godina i ostavila veliki trag na svima nama, a najviše na učenicima. Zahvalili smo joj na svemu što je svojim radom i životnom energijom postigla. Nedostajat će nam njezin vedar duh i spremnost da uvijek pomogne učenicima i kolegama.

 

 

  

  

 [više]

Obavijest učenicima

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 1. 9. 2021. 10:21

U ponedjeljak je nastava za učenike od 2. do 8. razreda od 7:25 do 10:50 h. 

 [više]

Poziv prvašićima Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 1. 9. 2021. 10:12

S veseljem vas očekujemo 6.09.2021.g. u 9 h u našoj školi. Dođi k nama u pratnji svojih roditelja. Zamoli ih da ponesu zaštitnu masku i školsku torbu u koju ćeš staviti svoje knjige. 

 

Šaljemo ti puno toplih pozdrava i veselimo se tvojim prvim školskim koracima! 

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022. su u prilogu

 

Ravnateljica škole, Dijana Perišin

 [više]

UPISI U PREDŠKOLU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 26. 8. 2021. 18:35

U prilogu je dokument!

 [više]

Upozorenje roditeljima

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 26. 8. 2021. 18:21

Dragi roditelji, u ponedjeljak nas je pred školom dočekao nered. Mnoštvo razbijenih boca. Iako smo očistili okoliš škole ne možemo sa sigurnošću tvrdite da u travi nije ostao koji komad stakla, stoga vas molim da pripazite na djecu dok su na igralištu da se ne bi koje dijete ozlijedilo.

Više slika u prilogu!

 
                     Dijana Perišin, ravnateljica
 

 
 
 
 [više]

Popis udžbenika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 16. 8. 2021. 12:42

U prilogu je popis udžbenika po razredima!

 [više]

FINANCIRANJE NABAVE DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA U KARLOVCU ZA ŠKOLSKU GODINU 2021./2022. SREDSTVIMA IZ PRORAČUNA GRADA KARLOVCA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 9. 7. 2021. 17:21

Grad Karlovac financirat će nabavu RB za sve učenike osnovne škole uključujući i RB s priborom za tehničku kulturu.

Roditelji financiraju zbirke zadataka, likovnu mapu, nastavne listiće, radne listove, ispite znanja, geografske karte i geografski atlas.

Za učenike čiji su roditelji korisnici socijalnog programa (korisnici subvencionirane prehrane) Grada Karlovca financirat će se kompletne nabave drugih obrazovnih materijala uključujući zbirke zadataka, geografski atlas i likovnu mapu.

Roditelji koji imaju pravo na subvenciju prehrane, moraju podnijeti zahtjev kod socijalnih radnica u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti.

Dijana Perišin

Odluka se nalazi u prilogu.

 [više]

Obavijest za popravni ispit

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 6. 7. 2021. 12:53

Popravi ispit: pisani dio: 23.08.2021. u 9:00 h

usmeni dio : 24.08.2021. u 8:00 h

 [više]

Podjela svjedodžb

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 1. 7. 2021. 12:19

Podjela svjedodžbi je u srijedu 07.07.2021. godine za učenike 8. razreda u
8:00 sati, a za učenike od 1. do 7. razreda u 9:00 sati.
 [više]

Đački ljetni dani Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić"

Autor: Svjetlana Basara, 28. 6. 2021. 11:48

Krenuli su Đački ljetni dani, program Odjela za djecu i mladež naše Gradske knjižnice koji ove godine slavi čak četvrt stoljeća! Čestitamo! :)

Prijaviti se možete telefonski na 047 412 377 (kućni 103) ili osobnim dolaskom na Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice „I. G. Kovačić“.

 

 [više]

Olimpijada čitanja

Autor: Svjetlana Basara, 25. 6. 2021. 11:33

Krenula je ovogodišnja Olimpijada čitanja, ljetni izazov čitanja zabavnih knjiga, a novost je da se mogu uključiti djeca od 1. do 4. razreda iz cijele Lijepe Naše!

smiley

 

 [više]

RASPORED dopunskog rada Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 24. 6. 2021. 11:35

 [više]

Škola u prirodi u Selcu

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 17. 6. 2021. 10:00

Učenici 4. r. OŠ Rečica boravili su sa svojom razrednom učiteljicom od 
7. do 11. linja 2021. g. u Školi u prirodi u Selcu. Bili su smješteni 
u Hostelu Karlovac. Uživali su u sunčanom vremenu, kupanju, 
radionicama, izletima na Krk i u Crikvenicu. Na Krk su putovali brodom 
te su posjetili Vrbnik i spilju Biserujka u mjestu Rudine. U 
Crikvenici su posjetili Aquarium. Sudjelovali su u radionicama 
Spasilac i Penjanje na umjetnu stijenu. Također su posjetili Kuću 
Klović u Grižanama te su pod  stručnim vodstvom djelatnice Hostela 
izrađivali minijature. Sretni i zadovoljni vratili su se svojim 
obiteljima.

 [više]

Županijska smotra učeničkih zadruga

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 15. 6. 2021. 11:15

Županijska smotra učeničkih zadruga održana je 11. lipnja 2021.g. u Ogulinu. Škola domaćin bila je OŠ I.Brlić Mažuranić i UZ Regoč. Smotra je bila revijalnog karaktera i uveličala je ogulinski Tjedan bajke. Našu učeničku zadrugu predstavile su učenice 2.r., Lana Ladić i Nika Mikuljan s voditeljicom Jasminkom Alinčić. Pokazale su kako ukrasiti pisanice motivom „rečičke ruže“. Na izložbenom prostoru našlo se i drugih uporabnih predmeta oslikanih motivom rečičke narodne nošnje. Svojom nošnjom učenice su plijenile pozornost ostalih izlagača i posjetitelja te uljepšale čaroliju u Ogulin.

 [više]

OBAVIJEST!!! SPORTSKI PRAZNICI!!

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 15. 6. 2021. 11:12

 [više]

Naša škola u eTwinning projektu Authentic Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 14. 6. 2021. 12:37

Učenici 7. razreda Andrej Krašić Kosić, Tara Mravunac, Maksim Ambrožić, Josip Marciuš i Martin Grdina sudjelovali su, u sklopu dodatne nastave engleskog jezika, u eTwinning projektu Authentic Coding. Partneri u projektu bile su nam škole iz Turske, te škola iz Portugala.

Cilj projekta bio je da učenici primijete da algoritmi postoje u njihovom vlastitom okruženju i da razlikuju te algoritme u kulturi i tradicionalnim predmetima. U svakoj kulturi postoje tradicionalni i autentični elementi, te je cilj povezati različite kulture kodiranjem. Projekt je uključivao različita područja: informatičke znanosti, engleski jezik, likovnu kulturu, tradicionalnu glazbu i instrumente, narodnu kulturu i umjetnost. Jedan od ciljeva je bio otkriti autentične elemente i stvoriti ih kodiranjem.

Učenici su sudjelovali u različitim aktivnostima i koristili različite alate pri izvršavanju zadataka, te u komunikaciji sa mentorima i članovima svoje grupe komunicirali na engleskom jeziku.

 Naš eTwinning team

 [više]

Kamo nakon osnovne škole?! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 10. 6. 2021. 08:12

Na sljedećim stranicama možete pronaći sve informacije vezane za upis u srednju 2021. godinu. Da bi vam olakšali stresne trenutke, sistematizirane su sve bitne informacije. Također, tu možete pronaći i pročitati i sve bitne datume i sve što vas očekuje u narednim mjesecima (računanje bodova za upis u školu, popis predmeta posebno važnih za upis, i sl.).

 [više]

Obavijest o organiziranju roditeljskih sastanaka i individualnih informativnih razgovora Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 25. 5. 2021. 13:17

Sukladno članku 14. stavka 7. Pravilnika o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u OŠ i SŠ u posljednja dva tjedna prije završetka nastavne godine ne organiziraju se roditeljski sastanci i individualni informativni razgovori.

 

U prilogu je dokument

 [više]

Čuvari prirode

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 13. 5. 2021. 09:58

Naši čuvari prirode ne odmaraju, redovito čiste okoliš škole. Ovaj tjedan su izrazito aktivni bili naši četvrtaši!

   

 [više]

Obilježavanje Majčinog dana u nižim razredima

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 7. 5. 2021. 11:12

Učenici razredne nastave sa svojima učiteljicama obilježili su Majčin dan. Svoje radove predstavili su u holu škole. Svim mamama i bakama čestitamo Majčin dan!

U galeriji pogledajte ostale fotografije.

 [više]

Majčin dan

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 7. 5. 2021. 08:48

 Majčin dan je blagdan majki i majčinstva koji se u većini zemalja obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju. Učenici prvog razreda su prigodno obilježili i na svoj način izradili čestitke za svoje majke na njihov dan. Na satu informatike su u programu Bojanje 3D izradili čestitke koristeći se alatima 2D, naljepnicama i tekstom

 [više]

Proslava 1. svibnja u Šišljaviću

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 3. 5. 2021. 10:51

U subotu, 1. svibnja 2021. g., u Šišljaviću je održana proslava praznika Sv. Josipa radnika. Poslije mise su učenici Područne škole Šišljavić odrecitirali pjesme Svibanjska haljinica i Djeca su ukras svijeta. Održana je izložba fotografija "Selo i sveti Josip" te kulinarska manifestacija Miriše domaće- najbolja gibanica Šišljavića 2021. g. 

 

 [više]

Odluka o načinu izvođenja nastave Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 30. 4. 2021. 11:05

U privitku dostavljamo Odluku o načinu izvođenja nastave od 30.04.2021. za Karlovačku županiju.

 [više]

Kako nam je bilo u Noći knjige?

Autor: Svjetlana Basara, 26. 4. 2021. 13:21

Sjajno!

laugh

 

heart

 [više]

Prva Pričest u Šišljaviću

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 26. 4. 2021. 10:51

U nedjelju, 25.travnja 2021. godine, učenici Područne škole Šišljavić primili su sakramet Prve Pričesti u crkvi svetog Josipa u Šišljaviću. Svečanost su uveličali prigodnom recitacijom. 

 [više]

Odluka o načinu izvođenja nastave Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 23. 4. 2021. 11:09

 [više]

Uživajte u Noći knjige! :)

Autor: Svjetlana Basara, 22. 4. 2021. 11:07

Podružite se virtualno sa Sanjom i poslušajte njezine odgovore na vaša pitanja!

laugh

heart

 [više]

Dan planeta Zemlje- 2. razred

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 22. 4. 2021. 10:33

Dan planete Zemlje, na satu HJ obrađivao se tekst Nevenke Videk, Pismo iz Zelengrada. Učenici se uživili u uloge stanovnika Zelengrada( šumske životinje, ribe, ptice, kukci) i pisali pisma ljudima od kojih traže suživot. Osvijestili su važnost čistog okoliša za zdrav život svih bića na Zemlji.
Pod "više " pogledajte :)
 [više]

Dan planeta Zemlje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 22. 4. 2021. 09:50

Učenici četvrtog razreda su na satu informatike obilježili Dan planeta Zemlje. Upoznali su se s novim digitalnim alatom  za izradu digitalnog postera- https://www.postermywall.com/. Uz kratke upute za izradu i oblikovanje postera, nastali su odlični radovi za slavljenički dan naše Zemlje. 

Dođite spasiti našu Zemlju!- Vilim

Zemlja je jako važna za život, zato ju moramo čuvati! - Gabrijel

Zemlja je  važna, bez nje ne bi bili ovdje! - Lara

Budimo dobri prema Zemlji na njezin rođendan!- Lovro B.

 

Pod "više" pogledajte ostale digitalne postere :)

 [više]

Noć knjige (23. travnja) u znaku je Ljekovite moći knjige

Autor: Svjetlana Basara, 15. 4. 2021. 10:43

Zaštitno lice ovogodišnje Noći knjige je Knjiguška. Ona je pripovjedačica, ljekovitih priča krojačica, iscjeliteljica staroga kova što za svaku boljku nudi čarobna slova (u nastavku možete vidjeti promotivni video)! A među čarobnim slovima pronađite svoga omiljenog književnog junaka i kostimirajte se u nj! Čak i ako ne možete doći idućega petka, 23. travnja, u našu školu, zauzmite pozu u literarnom kostimu i fotografirajte se, a fotografiju pošaljite na e-adresu školske knjižnice: knjiznica.recica@gmail.com.

Veselimo se! laugh

 [više]

Sretan Uskrs

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 1. 4. 2021. 14:07

 [više]

E-knjige na satu engleskog jezika

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 30. 3. 2021. 11:39

Na satu engleskog jezika učenici 7. i 8. razreda imali su zadatak izraditi uskršnju čestitku te čestitati Uskrs na engleskom jeziku. Njihove radove možete pogledati u e-knjizi klikom na link.

e-knjiga 7. razreda

https://read.bookcreator.com/Vky1NPYKQDYcVGIbR76TdoVHPy82/zXLV1SitQO-Gx5hE0BZdnw

e-knjiga 8. razreda

https://read.bookcreator.com/Vky1NPYKQDYcVGIbR76TdoVHPy82/oeWBjHaFRKSdGBCL24K_Sg

 

 [više]

Pripreme za Uskrs

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 29. 3. 2021. 11:10

Ove godine u suradnji s lokalnom zajednicom učenici i djelatnici OŠ Rečica posebno su se pripremali za najveći kršćanski blagdan - Uskrs.

Očistili su okoliš Škole, autobusnu stanicu i park oko Križa. Pod vodstvom učiteljice Jasminke Alinčić obojali su mnoštvo pisanica. Domar je napravio drvene zečiće i uredio stalak za drveno jaje i veliku kokoš. Spremačica je posadila cvijeće i napravila aranžman u košari. Svi su s veseljem sudjelovali u uređenju.  

Dijana Perišin, ravnateljica

Pod "više" pogledajte ostale slike.

 [više]

Odluka o načinu izvođenja nastave

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 23. 3. 2021. 20:25

 [više]

TJE(DAN) DAROVITIH UČENIKA 2021.

Autor: Adriana Sladić, 23. 3. 2021. 19:04

U skladu s važećim epidemiološkim mjerama, u razdoblju od 19. do 23. ožujka 2021. potencijalno daroviti učenici naše škole su obilježili svoj tje(dan) prigodnim radionicama prilagođenim njihovom uzrastu. Tako su učenici pogađali zagonetke na njemačkom jeziku, razvijali motoričko-intelektualne vještine slaganjem Lego kockica prema zadanim uputama, zaigrali društvene ige – Alias, Brainbox – Hrvatska, Kolo sreće s temom Komunikacija, igrali pantomimu s uputama na engleskom jeziku, izrađivali digitalne kaligrame, slagali razne likove pomoću dijelova kvadratnog i kružnog Tangrama, rješavali Integrame, isprobavali zabavne pokuse: kako djeluje statički elektricitet, zaigrali se bojama na „čarobnom“ mlijeku, izvodili trik s olovkama i napunjenom vrećicom vode… I o svemu tome uredili prigodni pano! Kako nam je bilo na radionicama, pogledajte na priloženim fotografijama.

 [više]

Međunarodni dan sreće

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 23. 3. 2021. 13:14

“Nikada ne dozvoli da sretneš nekoga, tko nakon susreta s tobom neće biti sretniji.” (Sveta Majka Tereza)

Na satu informatike učenici 2. razreda su prigodno obilježili 20. ožujka kao Međunarodni dan sreće. U alatu Bojanje 3D izradili su svoje radove na temu. 

U galeriji pogledajte njihove radove.

 [više]

Dan očeva

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 21. 3. 2021. 15:15

Žene/majke imaju dva dana kada ih se posebno sjećamo, darujemo i pokazujemo njihovu vrijednost. A očevi imaju jedan dan iako mnogi za njega niti znaju. To je dan Sv. Josipa, današnji 19. ožujka. Osim u Hrvatskoj, ovaj Dan očeva obilježava se u još dosta zemalja Europe i svijeta, dok se u nekim drugim državama Dan očeva obilježava u drugo vrijeme.

Radove naših učenika pogledajte pod "više".

 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 25. 2. 2021. 09:25

 I ove godine kroz razne aktivnosti obilježili smo Dan ružičastih majica odnosno program borbe protiv vršnjačkog nasilja u školama.  

Prema statistikama svako četvrto dijete u Hrvatskoj žrtva je vršnjačkog nasilja. 27% njih svakog ili gotovo svakog dana doživljava neku vrstu nasilja, dok se 16 posto djece nasilnički ponaša prema drugima  (istraživanje je vršila Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba). Navedeni statistički podaci govore o važnosti razvijanja programa prevencije bilo kakvog oblika nasilja, naročito nad i među djecom.

Ovaj dan nastao je kao podrška dječaku koji je bio izložen vršnjačkom nasilju upravo zbog dolaska u školu u ružičastoj majici. Ispostavilo se kako je ta majica simbolizirala dječakovu potporu teško bolesnoj majci – to je ujedno i razlog zašto se nosi ružičasta boja.

Pod "više" pogledajte ostale fotografije.

 [više]

Brošura "Kamo nakon osnovne škole" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 17. 2. 2021. 18:49

U prilogu je brošura. 

 [više]

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ INFORMATIKE – INFOKUP 2021.

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 16. 2. 2021. 11:30

Na Školskom  natjecanju iz informatike, održanom 03.2.2021. sudjelovalo je 4. učenika naše škole.

Svi su pokazali dobro znanje i zapažene rezultate. 

Nauspješnija je bila Tara Mravunac  7.r. u kategoriji Osnove informatike 3. mjesto  i plasman na Županijsko natjecanje i

Ivan Horvat 7.r. , u kategoriji Osnove informatike 7. mjesto i plasman na Županijsko natjecanje.

Fran Škarica, 5.r. u kategoriji Digitalne kompetencije 13. mjesto 

Stjepan Zlatarić 7.r. , u kategoriji Osnove informatike 15. mjesto

Županijsko natjecanje održati će se 03. ožujka.2021.

Mentorica: Marija Tomljanović Mihalić

 

 [više]

Dan sigurnog interneta u PŠ Šišljavić

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 15. 2. 2021. 11:12

Dan sigurnog interneta smo obilježili i u područnoj školi Šišljavić. Djeca su sa zanimanjem sudjelovala u online kvizu kao i u prigodnim videozapisima prigodnim za njihovu dob. Pogledali su videozapis o Crvenkapici, avanture Lee i Kim, Pustolovine Rede i Neta. 

Komentirali smo o odgovornom ponašanju na internetu i zaštiti svojih osobnih podataka, opasnostima i blagodatima života na mreži te vršnjačkom internetskom nasilju. Time su uspješno odrađeni sati iz medijske pismenosti, nakon kojih su učenici su dobili nova saznanja koja će im pomoći u uspješnom svladavanju zamki koje im društvene mreže i aplikacije u korištenju interneta nose. Izradili su plakat o digitalnim tragovima na društvenim mrežama.

Na kraju su se malo zabavili igrajući poučnu igricu Interland.

https://beinternetawesome.withgoogle.com/hr_hr/interland

Koristili smo materijale ponuđene na http://www.petzanet.hr/

 

 [više]

14. tjedan psihologije

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 14. 2. 2021. 18:56

 [više]

Veliko srce 2. razreda

Autor: Svjetlana Basara, 12. 2. 2021. 11:53

Tijekom ovoga tjedna učenici 2. razreda odazvali su se našoj akciji prikupljanja slikovnica i dječjih knjiga povodom Međunarodnoga dana darivanja knjigom. Njihova mala srca pokazala su se velikima: razveselit će mlađu braću i sestre svojih školskih prijatelja.

heart

 

 [više]

Dan sigurnijeg interneta

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 12. 2. 2021. 11:13

Osnovna škola Rečica se i ove godine uključila u obilježavanje Dana sigurnijeg interneta. Aktivnosti smo obilježavali kroz cijeli tjedan od 8. 02. do 12.02. Učenici su na satovima informatike na razne načine obilježili taj dan, a veću pozornost smo posvetili opasnostima na internetu i cyberbullyingu. Informirali smo učenike o tome što je to, na koji se način odvija, koje su posljedice i kako to spriječiti. Inicijativa obilježavanja tog dana pokrenuta je s ciljem promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. 

U suradnji sa Centrom za sigurniji internet već niz godina educiramo učenike o sigurnim načinima korištenja interneta. Preporučamo da posjetite stranicu CSI s mnoštvom korisnih informacija za učenike, učitelje i roditelje.

Učenici 1. , 2. , 3. i 4. razreda su bili aktivno uključeni u obilježavanje Dana sigurnijeg interneta kroz zanimljive aktivnosti s portala Sigurnih 5 za sigurniji internet. Učenici 5. razreda su izradili online plakate u alatu My posterwall s porukama o sigurnom i pristojnom surfanju na internetu. Učenici 7. i 8. razreda su kroz strip u alatu Pixtonu prikazali opasnosti na internetu.

YOU TUBE KIDS

Roditelji, omogućite svojoj djeci sigurno istraživanje zabavnog svijeta You Tube Kids-a. Roditeljskom prijavom moći ćete pristupiti dodatnim kontrolama, bez obzira namjeravate li dopustiti širok raspon videozapisa ili ih sami odabirati. Možete i blokirati videozapise i kanale koji vam se ne sviđaju. Kako postaviti You tube kids kanal? Slijedite upute na poveznici: https://www.youtubekids.com/

Zanimljivi video uradci na webu:

Za niže razrede :

https://www.youtube.com/watch?v=d5kW4pI_VQw

https://www.youtube.com/watch?v=-nMUbHuffO8

https://www.youtube.com/watch?v=vmqNg-7QrDk

 

Za više razrede:

https://www.youtube.com/watch?v=hUvX3YiFqWg

https://www.youtube.com/watch?v=Tw1L_fghorY

 

 

 

 

 [više]

Međunarodni dan darivanja knjigom - 14. veljače

Autor: Svjetlana Basara, 4. 2. 2021. 10:24

Jeste li znali...

da u Hrvatskoj svako treće dijete nema niti jednu slikovnicu i dječju knjigu? To predstavlja poziv na akciju jer siromaštvo u ranoj dječjoj dobi često ostavlja trajne i neizbrisive posljedice na zdravlje, obrazovanje i sveukupan razvoj djeteta te koči ostvarivanje njegovog potencijala.

Stoga vas, poštovani sumještani, pozivamo da nam se priključite u prikupljanju slikovnica i dječjih knjiga koje ćemo pokloniti našim susjedima - obiteljima s više djece.

smiley

 

 [više]

VJEŽBE EVAKUACIJE I SPAŠAVANJA

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 3. 2. 2021. 16:22

U Utorak 02. veljače 2021. godine u 10:13 min u Osnovnoj školi Rečica održana je vježba evakuacije i spašavanja.

Svrha vježbe je bila: steći praktična znanja u organizaciji evakuacije (podsjetiti se na Planom predviđene mjere evakuacije, davanje uputa osobama u ugroženom prostoru, usmjeravanje glavnim i pomoćnim evakuacijskim putovima, mjere sprječavanja panike), osigurati da sve ugrožene osobe, u Planom utvrđenom vremenu napuste ugroženi prostor, upoznati se s načinom izlaska iz ugroženog prostora, naučiti se kretati prema evakuacijskim oznakama i uputama koje daju osobe osposobljene za rukovođenje evakuacijom, smanjiti učinak stresnog djelovanja iznenadnog događaja, spriječiti nastanak panike, upoznati se s položajem: glavne sklopke građevine i glavnog zapornog ventila za vodu.

Vježba je započela školskim zvonom 4 sekundi zvono + 2 sekunde pauza, spremačice su otključale i otvorile izlaze nakon čega su učitelji učenike evakuacijskim putovima usmjeravali prema evakuacijskim izlazima  na zborno mjesto (školsko igraliste).

Domar je isključio struju, tajnica i računovotkinja su uzele stikove s važnim dokumentima, kuharica je isključila plin i svi su evakuacijskim putovima izašli na unaprijed predviđene evakuacijske izlaze.

Vježba je uspješno provedena, a postupak evakuacije trajao je 1,5 minutu.

Na zbornom mjestu utvrđeno je da su sve ugrožene osobe napustile zgradu Škole.

 [više]

Odluka o načinu izvođenja nastave od 1.02.2021.

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 28. 1. 2021. 11:21

 [više]

Brini o sebi- budi dobro-proživi Covid Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 27. 1. 2021. 10:23

U privitku je brošura .

 [više]

Odluka o načinu izvođenja nastave

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 22. 1. 2021. 13:02

 [više]

EKO-PATROLA

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 22. 1. 2021. 09:14

Svaki tjedan učenici jednog razreda (I.-VIII.) obiđu okoliš škole do autobusne stanice i počiste otpad. Ovaj tjedan dežurni su bili učenici drugog razreda koji su sa svojom učiteljicom Jasminkom  sve temeljito očistili.

 

 Naša eko-patrola ne samo da održava naš prostor čistim, nego na taj način šalje poruku o nepravilnom postupanju s otpadom, rješavanjem istih, promiče vrednote zaštite okoliša i djeluje na proširenju znanja o pravilnom zbrinjavanju otpada.

  

 [više]

Početak nastave u drugom polugodištu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 16. 1. 2021. 17:39

Dragi učenici, poštovani roditelji,

U ponedjeljak 18. siječnja 2021. godine nastava u školskim klupama započinje za učenike od prvog do četvrtog razreda. Nastava se odvija prema dosadašnjem rasporedu.

Nastava za učenike od petog do osmog razreda organizirat će se po C modelu, odnosno putem virtualnih učionica u Teamsu s početkom u 8:00 sati prema dosadašnjem rasporedu. Započinjemo raditi prema B rasporedu.

Prvi nastavni dan pripremili smo upute i vježbe sukladne našem Planu evakuacije i spašavanja kako bi učenici ponovili kako se ponašati u slučaju elementarne nepogode.

Za vrijeme potresa naša Škola nije pretrpila nikakva oštećenja i u potpunosti je sigurna. Svi djelatnici upoznati su sa protokolom evakuacije u slučaju potresa.

S  obzirom da je i nadalje pandemija, molim vas da se nastavite pridržavati epidemioloških mjera.

S veseljem očekujemo povratak učenika razredne nastave u Školu i susretu s učenicima viših razreda u virtualnom okruženju!

U prilogu je odluka stožera.

Ravnateljica: Dijana Perišin

 [više]

Brošura u slučaju potresa Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 13. 1. 2021. 12:35

Klikini "više" i pogledaj cijelu brošuru.

 [više]

Djeca i obitelj prije, tijekom i nakon potresa Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 11. 1. 2021. 09:48

Pod "više" pogledajte cijeli dokument. 

 [više]

Kako se ponašati za vrijeme i nakon potresa

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 31. 12. 2020. 14:39

Kako se ponašati za vrijeme i nakon potresa: VIDEO, LETAK I SMJERNICE ZA DJECU I RODITELJE

Za detalje :Kliknite na poveznicu 

 

 

 

 [više]

Čestit Božić svim učiteljima i djelatnicima škole

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 24. 12. 2020. 13:53

Učenici sedmog razreda su izradili na satu informatike zanimljive čestitke u digitalnom alatu Canva. Zaželjeli su čestit Božić i sretnu Novu godinu svim učiteljima i djelatnicima naše škole. 

Sve čestitke pogledajte u prilogu "više". 

 [više]

Čestitka

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 22. 12. 2020. 10:36

Dragi učenici, poštovani kolege i suradnici,

iza nas je neobična i iznimno teška godina. Svi smo se morali prilagoditi novoj organizaciji rada i života. Svatko od vas je imao ključnu ulogu u provedbi sigurnog rada u Školi. Učenici su se trebali strogo pridržavati novopropisanih mjera ponašanja, od nošenja maskica do ograničavanja kretanja i međusobnog druženja. Iako je takav način života težak i neprirodan u vašim godinama, neophodan je zbog zdravstvene sigurnosti svih nas. Učitelji su dodatnim angažmanom i trudom provodili nastavu pazeći na vas i sebe. Naše spremačice svakodnevno su nam osiguravale čiste i dezinficirane prostore. Kuharica vam je dopremala hranu u posebnim uvjetima. Tajnica, računovotkinja, domar, psihologinja, knjižničarka i socijalna pedagoginja – svi su dodatnim angažmanom i trudom davali sve od sebe kako bismo bili što sigurniji i što bezbolnije živjeli u novonastaloj situaciji. Stoga vam svima želim zahvaliti na beskrajnom trudu i disciplini.

Svima vam želim da božićne i novogodišnje blagdane provedete u miru, zdravlju, ljubavi i veselju! Budite odgovorni i čuvajte sebe i druge!

                                                             Ravnateljica: Dijana Perišin

 [više]

Raspored satova za online nastavu

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 18. 12. 2020. 12:12

Dragi učenici od ponedjeljka 21.12.2020. do srijede 23.12.2020. godine nastava će se održavati online po rasporedu. Nastava počinje u 8:00 sati.

 

 

 

 

  1. sat  8:00 – 8:40
  2. sat  8:45 – 9:25
  3. sat  9:30 – 10:10
  4. sat 10:25 – 11:05
  5. sat 11:10 – 11:50
  6. sat 11:55 – 12:35
  7. sat 12:40 – 13:20
  8. sat 13:25 – 14:05
 [više]

Službena odluka Karlovačke županije

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 15. 12. 2020. 16:52

 [više]

Prigodna čestitka 2. razreda

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 15. 12. 2020. 16:44

Učenici drugog razreda pod vodstvom učiteljice
Jasminke Alinčić svim djelatnicima OŠ Rečica
izradili su Djeda Božićnjaka u koji su stavili čokoladu.
Svakom su se predstavili i zaželjeli Sretan i blagoslovljen
Božić! Sve su nas jako razveselili i iznenadili.
Hvala drugašima i njihovoj učiteljici Jasminki!!!
 
Kliknite na "više" i pogledajte ostale slikice :)
 [više]

SV. Nikola u područnoj školi Šišljavić

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 10. 12. 2020. 10:13

Učenici Područne škole Šišljavić su  prigodnom recitacijom obilježili Svetog Nikolu u crkvi svetog Josipa u Šišljaviću.U ponedjeljak su ih u školi , u šlapicama koje su stavili na prozor,čekali pokloni svetog Nikole.

 

 [više]

Sv. Nikola

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 4. 12. 2020. 18:36

Danas nas je posjetio Sv. Nikola na veliko iznenađenje i radost učenika. Zbog epidemioloških mjera poklone im je podijelio kroz prozor, a učenici su mu recitirali i pjevali. Svi su bili dobri osim  Krampusa koji je neprestano zadirkivao Sv. Nikolu i trčkarao oko škole. 

Klikni "više" i pogledaj ostale slike :)

 [više]

Hrvatski izumitelji uz pomoć digitalnog alata - Genially

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 1. 12. 2020. 11:25

Učenici osmog razreda su na satu informatike upoznali jedan zanimljivi alat – Genially. Zadatak je bio obilježiti svjetski dan izumitelja na drugačiji način.

Digitalni alati izvrstan su način praćenja i vrednovanja učenika u suvremenoj nastavi. Potiču kreativnost, odražavaju načine razmišljanja učenika te često pružaju povratnu informaciju učitelju o postignućima učenika. Primjena digitalnih alata u nastavi podupire i razvoj formativnoga vrednovanja.

Neke od radova pogledajte za sljedećim poveznicama :

 [više]

Kamo nakon osnovne? Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 27. 11. 2020. 10:55

U prilogu je prezentacija.

 [više]

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 18. 11. 2020. 21:33

Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, a zatim svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad – to ste vi.

          

                                                                    Siniša Glavašević  

 

Poklonili smo se Vukovaru-Gradu heroja, ove godine u malim grupama poštujući epidemiološke mjere. Podijelite ljubav i pamtite heroje.

 [više]

NATJECANJE DABAR 2020.

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 13. 11. 2020. 12:13

I ove godine su učenici naše škole sudjelovali na međunarodnom natjecanju Dabar. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućio jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja.

Po prvi puta ove godine, svaka od 58 zemalja svijeta koja organizira natjecanje, može koristiti i jedan od 6 odobrenih zadataka autora iz Hrvatske. Učenici 5., 7. i 8. razreda uz vodstvo učiteljice informatike Marije Tomljanović Mihalić neovisno o kategoriji rješavali su 12 izazovnih zadataka uz vremensko ograničenje od 45 minuta.

Prvi puta su sudjelovali učenici nižih razreda i to učenici 2. i 4. razreda i postigli zadovoljavajuće rezultate.

Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem u njoj želi se učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju", uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a. Pokrovitelj natjecanja je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

 [više]

Sutra, 11. studenog, u Gradskoj knjižnici "I. G. Kovačić" akcija oprosta zakasnine

Autor: Svjetlana Basara, 10. 11. 2020. 13:23

Dan hrvatskih knjižnica tradicionalno se održava 11. 11. u okviru manifestacije Mjesec hrvatske knjige, a Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" Karlovac obilježava ga akcijom oprosta zakasnine na tri lokacije:
∼ u Knjižnici za mlade (Ivana Banjavčića 8) od 9 do 19 sati
∼ u Gradskoj knjižnici “"van Goran Kovačić" Karlovac (Ljudevita Šestića 1) od 9 do 19 sati
∼ u pokretnoj knjižnici (bibliobus i bibliokombi) na postajama koje se obilaze 11. studenoga 2020.

O ostalim akcijama pročitajte više na stranicama GKIGK.

 [više]

Školski medni dan u OŠ Rečica

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 9. 11. 2020. 13:12

Školski medni dan je program koji se provodi u prvim razredima osnovnih škola s ciljem promocije hrvatskog pčelarstva. Prvi puta održan je 2018. godine i polučio je veliki interes javnosti te veliko zadovoljstvo svih koji su sudjelovali u Programu. Provodi se u vrijeme obilježavanja blagdana svetog Ambrozija koji je bio zaštitnik pčela i pčelara.

Svrha provedbe Programa je podizanje svijesti djece, od rane dobi, o potrebi konzumacije lokalnih poljoprivrednih proizvoda. 

Danas su naši prvašići dobili svoje teglice meda, gledali prezentaciju, razgovarali o važnosti upotrebe meda i izradili plakat.

Veselo i edukativno druženje s našim najmlađima !!!

Ravnateljica: Dijana Perišin

 [više]

ODLUKA o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 26. 10. 2020. 14:24

U prilogu je službena obavijest. 

 [više]

Prvi posjet prvašića školskoj knjižnici :)

Autor: Svjetlana Basara, 22. 10. 2020. 12:19

Zašto jedan dan u godini knjižničarka školsku knjižnicu pretvara u laboratorij? Pa zbog prvašića, naravno! A kako zbog epidemioloških mjera nosimo maske u zatvorenim prostorima, izgledali smo kao pravi laboranti. Samo su nam nedostajale zaštitne kute!

laugh

 [više]

OŠ Šišljavić

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 21. 10. 2020. 12:57

I učenici OŠ Šišljavić (2. i 3. razred) su sudjelovali u tjednu programiranja na satu informatike s učiteljicom. Prvi puta su se susreli s programiranjem i mBot- om robotom posebno dizajniranom kao edukacijski alat za stjecanje znanja i vještina u STEM području. Mbot učenicima omogućuje jednostavan ulazak u svijet robotike, elektronike i programiranja.

Društvenu inicijativu pod imenom Tjedan programiranja (Code week) pokrenula je Europska komisija s ciljem približavanja programiranja i digitalne pismenosti na zabavan način. Iz godine u godinu okuplja sve više sudionika pa se tako 2019. godine broj sudionika popeo na 4,2 milijuna ljudi iz preko 80 zemalja svijeta.

 

 

 [više]

Coode Week

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 19. 10. 2020. 14:51

Kodiranje uz robote

Osnovna škola Rečica sudjelovala je u Europskom tjednu kodiranja  2020. Stariji učenici su učenicima drugog razreda pokazali kako programiranje može biti zabavno uz robot Mbot  te su uz učiteljicu informatike sudjelovali  u tjednu programiranja od 5. do 20. listopada.  Koristili su Mbot- om u nastavi te su na taj način istražili digitalnu kreativnost i programiranje.

Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa kojom se slavi kreativnost, rješavanje problema i suradnja kroz programiranje i ostale tehnološke aktivnosti. Ideja je učiniti programiranje vidljivijim, pokazati mladima, odraslima i starijima kako programiranjem realizirati ideje, demistificirati te vještine i okupiti motivirane osobe kako bi učile.

Dio atmosfere pogledajte na fotografijama pod VIŠE.

 

 [više]

Svjetski dan kravata – 18. listopad

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 19. 10. 2020. 14:31

Kravata je hrvatski simbol koji je poznat i prepoznatljiv diljem svijeta. Iako je kravata dekorativni odjevni predmet ona šalje snažnu poruku vrijednosti ljudskih veza i obveza, međuodnosa i komunikacije, ljubavi i stvaralaštva. Svjetski dan kravata tradicionalno smo obilježili u školi.

 [više]

Dani kruha u Šišljaviću

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 19. 10. 2020. 10:55

18.10.2020. učenici Područne škole Šišljavić s učiteljicom Snježanom Zorbas, u suradnji s voditeljicom Etno sobe Mateom Miletić Fištrović, obilježili su Dane kruha. Poštujući epidemiološke mjere djeca su izvela prigodan program u crkvi svetog Josipa u Šišljaviću. Organizirana je i prodajna izložba učeničkih radova. Učenici su marljivo radili i izradili mnoštvo ukrasa.

 [više]

POZIV NA TESTIRANJE

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 15. 10. 2020. 17:10

Testiranje kandidata (intervju) u postupku natječaja za radno mjesto učitelja/ice glazbene kulture na neodređeno nepuno radno vrijeme (20 sati)  (1izvršitelj/ica), a koji je objavljen dana 05. 10. 2020. godine na mrežnoj stranici Osnovne škole Rečica i oglasnoj ploči Hrvatskog zavoda za zapošljavanje održat će se dana 20.10.2020. godine u 11 sati u uredu ravnateljice.

Kandidat koji ne pristupi procjeni smatra se da je odustao od prijave na natječaj.

 [više]

Volonterska akcija skupljanja tekstila

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 7. 10. 2020. 09:48

Ponovno smo se odazvali Volonterskoj akciji skupljanja tekstila (stara odjeća, posteljina, stolnjaci, deke) u sklopu projekta Eco-social Udruge LAG Vallis Colapis. Sljedeća akcija će se održati u prosincu u OŠ Rečica te vas pozivamo da nam se ponovno pridružite.

Ravnateljica: Dijana Perišin

 [više]

Čestitka učenika povodom Svjetskog dana učitelja

Autor: Marija Tomljanović Mihalić, 5. 10. 2020. 13:25

Povodom Svjetskog dana učitelja naši učenici od 1.-4. razreda zahvalili su svojim učiteljicama na trudu, brizi i ljubavi koju im svakodnevno pružaju i njihov boravak u školi čine ljepšim i zanimljivijim. 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 OGLASNA PLOČA

KALENDAR
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

KADA ZVONO ZVONI

Priloženi dokumenti:
raspored zvona web.png

Informacije

Slikovni rezultat za code club

 

 

 

 

Misija i vizija

ŠKOLSKI KURIKULUM

Priloženi dokumenti:
KURIKULUM 2020-2021.pdf

GODIŠNJI PLAN

Priloženi dokumenti:
GPIP 2020..doc.pdf

CODEWEEK

PRAVILNICI
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Rečica / Rečica 33/a, 47000 Rečica / os-recica.skole.hr / ured@os-recica.skole.hr
preskoči na navigaciju